Ietwat voorzichtige balans

Nu de kruitdampen van het eerste kwart van de poulefase zijn opgetrokken, kunnen we een al ietwat voorzichtige balans opmaken. Niet voorziene huilpartijen werden in rap tempo opgevolgd door uitbundige ererondes.Zo maar een speeldag, gisteren.

Bij het krieken van de dag werd er afgetrapt door voormalig driebandenkampioen Jan Pater tegen Gijsbert "Boof "van de Bovenkamp. Om Jan Pater uit zijn spel te halen, had Boof zijn vrouw en 6 van de 8 kinderen mee genomen.

In een alles of niets poging de organisator uit z'n spel te halen. Hetgeen niet lukte. Boof kwam er niet aan te pas.

Echter nam direct wraak in zijn 2e partij en slachtte Joop slaVink genadeloos af. Die op zijn beurt weer geen spaan heel liet van Jan Pater.

Derhalve 3 koplopers in een poule van 4.

Voor het eerst betraden ook de van der Kliften het strijdperk. Met hun dure en potsierlijke bolides natuurlijk op de stoep geparkeerd, hun extravagante Rolexen om de botoxpolsen en met biljartkeuen van heus hertenleer maakten ze indruk bij velen.

Echter niet met hun spel. Ja, de Pater familias had geen kind aan Maup, die voor deze match helemaal uit de Jordaan was komen afreizen. Zoonlief junior, die alleen maar over geld kan praten, werd te kakken gezet door Bert "Bus " Visser. Heerlijk om zo'n rasechte Ajaxied als Dries jr. met de staart tussen de benen, via de achterdeur van 't Huchie, te zien verdwijnen.

Ik overweeg trouwens Maup voor eeuwig van de biljartvelden te verwijderen. Een schande voor de sport. Die kan er echt niks van. Verloor zelfs van Chris Wijburg. Chris die notabene zijn eerste partij sinds 12 maart 1989 weer eens won. Hij begon van acquit met een serie van 13, maar zakte daarna ver weg in het poedelmoeras.

Over poedels gesproken. De achtste en laatste partij van de dag, was er eentje van het G team. Immers Addy van de Weerdhof was via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Addy, gehandicapt vanwege het missen van 1 voet, maar niet van een veel te grote bek, had 42, jawel TWEENENVEERTIG caramboles nodig om 15, jawel VIJFTIEN caramboles te maken. Beste Addy, probeer het eerst maar bij de eerstvolgende Paralympics.

Oh ja, vergeet ik nog Jan "Sik" Hensen versus Sebasitaan "Bus jr" Visser. Jan, speciaal getooid met kerstsik, kwam aanvankelijk niet uit de verf. Echter, toen ook Sebastiaan er met de keuen naar gooide, zette Jan de achtervolging in.

Jan eindigde zelfs al eerste bij zijn beoogde aantal caramboles. Mooi om te zien dat Sebastiaan in extremis gelijk maakte.

Goed, dat gezegd hebbende, verwijs ik u naar de volgende speeldag. Deo Volente maandag 22 december, om 14.00 uur. Dan gaan de eerste spelers van start. Natuurlijk niet op een schoon gezogen biljart. Want dat vergeten de bareigenaren per definitie. De klanten vol tanken en met een promillage van ver boven de 1000 ulg de de auto in sturen, dat vergeten ze niet. Ze hebben werkelijk overal schijt aan. En als je als organisator om een drankje vraagt, moet er, net zoals bij iedereen, gewoon worden betaald.

Ik ga u groeten. Ik heb er weer zin an en zie u derhalve morgenmiddag om een uur of twee.

Hoofdsponsor

Autobedrijf van neerbos