Jack

jack animatedSjalom,

Met klem werd mij verzocht om eens niet de door mij beoogde persoon te beoordelen op zijn techniek van biljarten, zijn uiterlijk, zijn gedrag en vooral zijn drinkpatroon. Want, zo kunnen we concluderen uit de recente nieuwsbrieven, dan kom je er meestal uit met een vette onvoldoende.

Niet dat uw schrijver per definitie iemand willens en wetens het graf in wil schrijven, zeker niet. Nee, de lat is nu eenmaal hoog gelegd. Goed, de persoon die ik op het oog had, en die blijkbaar was getipt, verzocht mij nadrukkelijk positief over hem te schrijven. Aangezien dit verzoek gepaard ging met een dikke stapel 500 eurobiljetten en vooral 70 maagden in het hiernamaals in het verschiet, kon ik zijn bede niet zo maar naast me neerleggen.

Temeer ook omdat hij het al niet makkelijk had in zijn periode van, ik schat, 1955 tot heden. Want ga maar na :

- Geboren als meisje, maar liet zich bij het ontspruiten van de voor hem verkeerde lichaamsdelen, ombouwen tot de stoere kerel die hij nu is. En dat door, jawel, Bouwbedrijf Otte. Waar kwamen we die bedrijfsnaam vaker tegen.

- Liep jarenlang rond in te kleine kinderschoentjes.

- Was niet bestand tegen de onophoudelijke pesterijen mbt zijn hoge stemmetje.

- Is bijzonder verlegen, durft zelfs nu nog amper bier aan de kastelein te vragen.

- Kon pas op latere leeftijd werk vinden, omdat één van zijn 2
linkerhanden naar rechts gezet moesten worden.

- Trouwde pas op z'n 43ste, daar toen pas het ombouwproject was afgerond. Helaas bleef tijdens de facelift e.e.a. steken op de 2e etage, vandaar.

- Durfde pas sinds kort 't Huchie schoorvoetend binnen te treden en dit op heftig aandringen van zijn vriend Chris.

Kortom hij had het niet makkelijk.

 

Wel heeft hij een stoere voornaam: Jack

 

Ik noem even in één adem : Jack Daniels Whiskey - Jack Nicholson, een acteur - Jack Niklaus, een topgolfer - en niet te vergeten Jack the Ripper, een seriemoordenaar. Namen, waarmee je een programma Stoere Mannen gemakkelijk mee zou kunnen vullen. Noemen we dan ook maar direct zijn achternaam : Cardol. Die kreeg ie helaas van zijn vader mee en is hem derhalve niet aan te rekenen.

Jack Cardol, een nieuwe biljartster. Nee, ik wil hem niet pijn doen : dat gedeelte "ster" heeft in dit geval niets te maken met de vrouwelijke biljarter. In deze context duidt het aan de ster, zoals die schijnt bij heldere hemel.

Jack werd direct al bij zijn debuut ingeloot bij Herman Gerritsen, Ries van Dijk en Frans van Campenhout. Over die laatste persoon is nog lang niet alles gezegd.

Jack dus in een ware poule des doods, met om hem heen uitsluitend mensen die veel en veel te laag werden ingedeeld. Wie deed dan die toewijzingen van alle moyennes? Inderdaad Ries van Dijk. Matste z'n compagnon Herman Gerritsen, zichzelf uiteraard, en natuurlijk ook Frans van Campenhout. Die zuipt nu eenmaal tegen de klippen op en bepaalt voor een groot gedeelte Ries' zijn decembersalaris. Jack speelde gelukkig die irritante Frans van Campenhout helemaal zoek. Jack moest er 40. Frans slechts 46. Ik schat 30 te weinig, althans gezien z'n grote bek. Die staat nooit stil. Jack knokte zich langs Frans, maar moest vervolgens, OP DEZELFDE MIDDAG!!!!, nog een keer. Wie bedacht dit ? Op dit topsportnivo kan een 2e grootse prestatie van niemand worden verlangd. Ook niet van Jack. Hij probeerde het nog wel, gooide al z'n charmes in de strijd. Maar tegen de niet aflatende stroom aan Hooijmanscaramboles van Herman Gerritsen was hij niet bestand. Een miskleun van de organisatie ! Zo'n man als Jack zal zich

nog wel eens beraden om volgend jaar weer mee te doen. Kansloos verloor hij deze ongelijke strijd.

 

Goed, die Jack moet dan nog wel tegen Ries van Dijk. A.s. dinsdagavondavond. Komt dat zien, komt dat zien. Ries moet diezelfde middag tegen Frans van Campenhout. Wedden dat ze het op een akkoordje gooien? Die Jack MAG gewoon niet door.

 

Morgen, dan gaat het circus, wat ook wel libretoernooi wordt genoemd, verder. HIER kunt u zien welke partijen er vanaf 18.00 uur op het programma staan.

 

Ook staan er op diezelfde website bij "finaleronde" al de nodige namen ingevuld. Die start op zaterdag 3 januari, om 10.00 uur. Maandag 5 en dinsdag 6 januari zijn hiervoor ook gereserveerd. Vergeet ik niet de naam van Dries sr te noemen. Door zijn toedoen was er afgelopen zaterdagmiddag een hoeveel vis van visboer Roosendaal geregeld, waar ook De Meent genoeg aan zou hebben. Dries sr bedankt. In mijn vorige mail van vanmiddag deed ik u kond van het feit dat ik voor ude op één na lekkerste oliebollen van Nederland wil gaan halen, in Rossum. Voor maandagmorgen 10.00 uur dien ik uw bestelling binnen te hebben!

 

Adios Jan Pater

Hoofdsponsor

Autobedrijf van neerbos