De ballen 2014!

Sjalom,

Op deze laatste middag van het jaar 2014 val ik u nog eventjes lastig meteen nieuwsbrief. Een nieuwsbrief, deze keer gevrijwaard van onzin. Maar eenernstig exemplaar, overdenkend 2014. Zo serieus, als ik nog nooit eerderwas, volgens ingewijde kring. Overigens had het jaar 2014 te kampen met grote overstromingen, met name op Walcheren. Het woord tsunami werd gebruikt.

Voordat ik verder ga, we hebben er weer een heuse fan bij : Ankie, beterbekend als de prinses van Bert Prins. Join the club ! Dat betekent : kom erbij. Mocht u bij de meerderheid behoren, die niet meer heeft dan lagereschool.

2014 was een jaar dat uw wedstrijdsecretariaat foutloos werkte. Het prijzengeld werd opgeleukt tot 2,5 miljoen dollar. Het biljart loopt nog steeds schuin af. En de Paters hebben de overhand tijdens het huidige libretoernooi. Vier Paters bevolken het programma. Drie mannelijke en één vrouwelijke, zeg maar een non.

Zoals u weet letten Paters, net zoals Albert Heijn overigens, op dekleintjes. Het liefst kleine jochies tot een jaar of 8. Daar zijn die Patersgoed in, dat is hun leven. Voor meer nieuws daaromtrent : bel Alex Pastoor,André Paus of Fred Bisschop. Noem 3 voormalige voetballers met eengeestelijk gerelateerde familienaam. Mocht u vanavond die quizvraag krijgen, dan bij deze het antwoord.

Over die ene vrouwelijke Pater, want dat is te zien, wil ik het met u hebben.

Deze jongedame van amper 50 lentes zal bijzonder ongelukkig zijn met haar Anton. Dat mag ik toch wel concluderen n.a.v. haar voorkomen. Zij doet namelijk voorkomen alsof haar voorkomen haar handelsmerk is. Daarmee voorkomt ze niet dat haar cup F borsten bijkans uit haar te strakke blouseje wippen, tijdens een poging een carambole aan haar totaal toe te voegen.

Bijzonder hinderlijk voor haar tegenstander, die niet weet welk keu hij moet gebruiken.

Alhoewel alhoewel, cup F ? Ik waag het te betwijfelen. Kijk, alles is op te hogen. Een stoep, een dijk, maar ook dit gedeelte van het vrouwelijk schoon. Op het rechter exemplaar staat trouwens een rode roos. Dat zal niet zonder bedoeling zijn gebeurd. Ik acht de kans groot dat ze bij Anton wegloopt.M ocht ze dan verdwalen, dan is ze wat duidelijker te herkennen. Tenminste,als ze d'r truitje open heeft staan en haar decolleté derhalve zichtbaar is.

Deze Henny Pater, over haar hebben we het, kunnen we dus beter aanduiden alsde schandvlek van een overigens als zeer degelijk bekend staande familie.

Gisteren ging op een wel heel goedkope manier Richard van de Bos er metboter en suiker in. Ze zoekt haar slachtoffers wel uit. Want ga maar na : in haar poule zit Teun Schoeman. Nou als er iemand wel eens in een andere school wil rijden, dan is Teun het wel. Teun maakte ze gek met haaruitdagende gedrag, maar ze voegde wel 110 punten toe. Ze speelde ook tegen Gerwin van Dijk. Gerwin dacht : zij de punten en ik de ballen. Mooi niet. Gewoon winnen en daarna zag ze hem niet meer staan.

Dan die zielige Richard van de Bos. Ik heb met hem te doen, werkelijk waar. Zo op het eerste gezicht de ideale schoonzoon. Henny speelde met hem. Richard was bij voorbaat kansloos. En maar turen naar de ballen van de Pater. Hij kreeg er zelfs een hard plassertje van. Richard had weliswaar een veel te ruime trainingsbroek aan, wellicht om e.e.a. te verhullen. Edoch,kenners zagen elk detail.

Slechts 16 caramboles voegde Richard toe aan zijn totaal. En Henny ? Diedeed haar blouse weer dicht. Het werk was gedaan. 110 punten was ze rijker.

Ik raad René Prins, haar volgende slachtoffer, aan met een spijker op z'nkeu te gaan spelen. Mocht Henny weer haar peertjes, kegelvormig ofrondborstig schoon ten toon spreiden, dan is het wellicht een advies om eenste kijken of e.e.a. echt natuur is. Het zal me niet verbazen dat Hennyvoorzien is van siliconen. Anton wil tenslotte ook wat. Dus René :doorprikken die handel !

In het kader van bovenstaand waar gebeurd verhaal, heb ik gemeend de prijzenvan het biljarttoernooi aan te moeten passen. Geldprijzen, zoals eerdergememoreerd, komen niet meer aan de orde.

Kerels, en de kans is groot dat er een kerel wint, aangezien er nog 30kerels en 2 dames in het schema zitten, willen een hoofdprijs die ze nooitmeer vergeten.

Daarom :

De 3e prijs is een weekend naar Vrouwenparochie.

De 2e prijs een week naar Lesbos.

De hoofdprijs 10 dagen naar de Britse Maagdeneilanden.

 

Jack Cardol van harte met je 59e verjaardag. Wat heeft ie weinig geleën,toch ?

En gisteren vierde Wim Pater alias de sloper het feit dat hij 61 jaargeleden het licht mocht zien. Proficiat gozer. Ook Wim zal niet blij zijnmet het feit dat schoonzus Henny de familie te schande maakt. Wim : ik zouIsis raadplegen mbt een gepaste straf. Of kijk eens bij de O van Steniging,c.q. de S van Onthoofding. Het moet natuurlijk wel bij een milde strafblijven.

Nog 1 partij is er te spelen. A.s. vrijdag speelt John van Beek vs BertRijken, om 17.00 uur.

 

Op zaterdag 3 januari vangen we aan om 10.00 uur. Het circus, wat biljartenheet, duurt dan tot 17.00 uur. Bruine bonensoep van Marco 073 Nuland. Opmaandag 5 en dinsdag 6 januari, dan spelen we nog 8 partijen van de laatste 32 deelnemers/sters. 

Als ik goed heb gerekend blijven er dan nog 16 over. Een enkele partij opwoensdag 7 januari. Het gros van die 8 partijen wordt gespeeld op depopulaire donderdagavond, in dit geval 8 januari.

Vrijdagavond 9 januari is het decor van 4 partijen, of wel de laatste 8.

De laatste 4 spelen, dan in een best of three, op zaterdag 10 januari om de plaatsen 1 t/m 4.

Ik wens u en de uwen een gezellig uiteinde, maar vooral een heel gezond 2015.

 

Even echt serieus : dat gezond 2015 kan een cliché zijn, maar dat is het niet voor iedereen. Laten we Henk Schuil niet vergeten, die midden in allerlei chemo- en bestralingskuren zit. En die er zienderogen behoorlijk onder lijdt. Helemaal niet goed gaat het met Dick van Ruijswijk, zo begreep ik gisterenvan Teun Schoeman. Dick ligt in het ziekenhuis. Teun twijfelde of hij daar nog wel uit zal komen. Dick, een begenadigd biljarter. Een fijne vent. Deed altijd mee met de biljarttoernooien. Ik ben blij dat ik hem vorig jaar een prachtige tijd in Spanje bezorgde. Nadat hij Messi 2x fabelachtig in CampNou zag scoren, zei hij nog : " dit nemen ze me niet meer af ".

Beste luisteraars :

adios en tot zaterdag.

Hoofdsponsor

Autobedrijf van neerbos